Néhány szót az Apple mobiltelefonokról

Az Apple a személyi számítógépek, a laptopok, a mobiltelefonok, a táblagépek és az okosórák gyártásával foglalkozik. Az Apple termékeinek erőssége nem csupán minimál-megjelenésnek vagy a minőségnek köszönhető, hanem annak, hogy az Apple az egyetlen számítógépgyártó, amely hardvert és szoftvert is fejleszt, és ebben nincs vetélytársa. Ez az összefonódás biztosítja a minőség tarthatóságát is. És ezek eredményezik az Apple mobiltelefonok egyedülálló felhasználói élményt nyújtó képességét is.

iphone-    Az iPhone egy az Apple által tervezett és gyártott okostelefon. Az Apple mobiltelefonok funkcionálhatnak videokameraként, kamerás mobiltelefonként, hordozható médialejátszóként, illetve internetes kliensként, amely képes email-eket küldeni és fogadni.

Az Apple mobiltelefonok teljes funkcionalitású HTML-böngészővel vannak ellátva, továbbá képesek Wi-Fi és mobilhálózaton történő adatforgalom továbbítására. Mindeddig nyolc kiadásban készültek iPhone-ok, mindegyik a hozzá tartozó operációsrendszer-verzióval (iOS-al).

Az Apple mobiltelefonokra igaz, hogy bizonyos elterjedt, népszerű alkalmazások vagy szabványok nem elérhetőek és használhatóak az iPhone készülékeivel. Például a csak iPhone-okon lévő csatlakozókat csak átalakító eszközök segítségével lehet kompatibilissé tenni más eszközökkel, készülékekkel, amiket külön kell megvásárolni.