Weblapkészítés és annak fázisai

Napjainkban szinte mindent az internet ural. Nélküle az emberek már nem igen tudnának mihez kezdeni, főleg a fiatalabb korosztályra igaz ez. Az internet segítségükre van a tanulásban, a kapcsolatok tartásában, építésében, valamint a párkeresésben. A weblapkészítés tudománya régre vezethető vissza, hiszen már évek óta mindenki számára elérhető a virtuális világ valamilyen formában.

A mai világban az internet szolgáltatók már a sávszélességet is kibővítették és az árakat is lejjebb vitték. Azonban foglalkozzunk egy kicsit a honlapok készítésével!

A weboldalak nemcsak vállalkozások számára készülnek, hiszen a blogok és az információt nyújtó oldalak is weboldalnak számítanak. A weblapkészítés első fázisa maga a tervezés, ezalatt mindent érdemes számba venni, ami szükséges egy honlaphoz. Utána következhet az elrendezés. Az oldalak designja talán a legfontosabb a látogatók szempontjából. Ezt látják meg először és ennek alapján döntik el, hogy milyen az oldal. A végső fázis pedig a stratégia, vagyis a tesztelés és az optimalizálás.