Ha szeretnél egy jó levest az asztalra tenni

A leves fő eleme ebédünknek, különösen az ünnepi asztal elmaradhatatlan fogása. Alkalomtól, a menütől és ízlésünktől, fantáziánktól függ, milyen levest teszünk a család vagy vendégeink asztalára. Persze nem árt, ha frissítjük recepttárunkat és néha újítunk. Erre kiválóan alkalmas a receptneked levesek recept arzenálja.

Persze nem csak nálunk, de szinte minden országban hozzátartozik az étkezéshez. Például Nyugat Európában, nem délben, hanem az esti főétkezéskor fogyasztják. Ha körülnézünk egy kicsit Európában, minden országnak megvan az úgynevezett „nemzeti” levese. A gulyásleves, a bableves vagy a halászlé magyar különlegességnek számít. Erdély különlegessége a csorba leves. Ki ne tudná, hogy a borscs leves orosz különlegesség és a póréhagyma leves a franciák nemzeti étele.

Az angolok kedvence a marha erőleves. Az olaszok kedvelik a zöldségleveseket, mint például a minesztralevest , de a Bolognai levesbe  természetesen már tészta is kerül. Németország híres levese a frankfurti leves. És nagyjainknak is megvoltak a kedvenc levesei, mint például Jókai Mórnak, akinek a neve nemcsak regényei által maradt fenn, de a Jókai bableves is megőrizte az utókornak.

Természetesen a leveseknek végtelen változata ismert, ha nincs ötlete, hogy milyen levessel egészítse ki a vasárnapi menüt a receptneked oldalán biztosan a levesek receptgyűjteményében biztos talál kedvére valót.