A magyar pörkölt japán formája

Hazánkban nemzeti ételnek számító pörkölt most versenytársára talált a japán konyha egyik fogásában, melynek a neve japán curry. Ez az étel ízekben gazdag és persze az összetevőkből sincs hiány. Mindenki megtalálhatja a számára tökéletes ízű japán curryt, amit csípősen és lágyabb íz világgal is el lehet készíteni. A legtöbben csirkéből vagy marhából adagolják hozzá a húst, de sokan tenger gyümölcseivel pótolják őket. Sőt, aki vegetáriánus, az is fogyaszthatja a japán konyha eme ételét, hiszen tofuval is ki lehet váltani a húst, az íze pedig viszont nem változik. Számos zöldség is kerül a fazékba, mint például a répa, a krumpli és a hagyma, melyek még teltebb teszik a fogást. De vannak, akik padlizsánt és káposztát is kérnek mellé, így íze páratlanná válik.